Hoe uw MKB bedrijf te beveiligen tegen datalekken en hacks.

E-commerce en security experts bieden 10 tips voor het voorkomen van security inbreuken, hacks en het beveiligen van klantgegevens.

Cybersecurity – en inbreuken op de beveiliging van systemen– is en blijft een hot topic. En MKB e-commerce bedrijven, met name diegenen die gebruikmaken van een open source platform, zijn bijzonder gevoelig voor hacks en inbreuken. Dus wat kunnen deze e-commerce zaken doen om hun sites alsmede eventuele gevoelige (klant) gegevens te beschermen? In een artikel geschreven door Jennifer Lonoff Schiff geeft zij een overzicht van deze tien aandachtsgebieden.

Hierbij 10 suggesties van verschillende e-commerce security experts.

  1. Goed opgeleide werknemers.
  2. Maak gebruik van een ervaren en betrouwbaar hosting bedrijf.
  3. Gebruik een beveiligd e-commerce platform.
  4. Gebruik SSL-encryptie.
  5. Zorg ervoor dat uw e-commerce site PCI DSS’) compliant is.
  6. Maak gebruik van Web Application Firewalls (WAF).
  7. Laat medewerkers regelmatig hun wachtwoord wijzigen.
  8. Gebruik multi-factor authenticatie.
  9. Blijf up-to-date met de beveiligingspatches, vooral voor open source platforms (zoals WordPress en Magento).
  10. Zorg ervoor dat u regelmatig een back-up van uw site maakt.

 

‘) PCI DSS = Payment Card Industry Data Security Standard

Werknemers opleiden

Voor al deze tien aandachtsgebieden geldt eigenlijk dat werknemers rond dat thema hun vakkennis op nivo moeten houden en goed opgeleid moeten zijn. Want “Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en we worden gemakkelijk voor de gek houden door e-mails, links en bijlagen die er uitzien als normale verzoeken“, zegt Norman Guadagno, chief marketing, Carbonite. “Het duurt slechts een enkele klik voor malware, virussen en ransomware infiltreren in uw systeem, om afbreuk te doen aan belangrijke zakelijke data.”

Dus, “de eerste stap om uw gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen is het opleiden van uw medewerkers om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste methoden die worden gebruikt door cybercriminelen,” zegt hij.

Security training zal helpen uw inzicht te verbeteren in veel voorkomende fouten en om de aandachtsgebieden voor verbetering te identificeren. Daarbij is het gebruik maken van een online training applicatie een goed middel om zonder grote verstoringen van de bedrijfsprocessen de medewerkers bij te scholen. Het is ook bewezen dat periodiek aanbieden van kleine hoeveelheden leerstof een groter effect heeft dan het houden van een eenmalige workshop of klassikale trainingsessie.

forgettingDit wordt ook onderbouwd door onderzoek van Hermann Ebbinghaus. Hij wordt gezien als de ontdekker van de klassieke vergeetcurve. Hoewel men dit al langer vermoedde, was hij diegene die het bewijs hiervan leverde met een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek. Hij ontdekte dat nieuw aangeleerde dingen eerst volledig konden worden gereproduceerd, en hoe verder in de tijd, hoe minder het geleerde gereproduceerd kon worden. Tevens ontdekte hij ook dat deze curve uiteindelijk afvlakte tot een constante.

Om te voorkomen dat men de aangeboden leerstof snel weer vergeet gaat hij uit van de kracht van herhaling: door het herhalen van leerstof en daarop gebaseerde vragen, wordt het leerrendement aanzienlijk vergroot.

 Mobiel en makkelijk je vak bijhouden

Op basis van dit principe hebben wij de Security Awareness App ontwikkeld. De Security Awareness App is een nieuwe applicatie, die organisaties en hun personeel ondersteunt in het bijhouden van security vakkennis. De Security Awareness App stelt de organisatie in staat medewerkers vakbekwaam te maken en te houden. Ook kan de App veranderingen of nieuwe werkwijzen helpen agenderen. Dit zorgt voor meer interne betrokkenheid en minder security incidenten of conflicten.

De Security Awareness App is flexibel en praktisch. Gebruikers leren mobiel en dat kan dus overal: thuis, onderweg, op de werkplek, enzovoort. De Security Awareness App maakt het mogelijk om op elk gewenst moment hun kennis te toetsen. De vormgeving is eenvoudig en intuïtief. Iedere gebruiker kan met de App uit de voeten.

Vraag een gratis demo account aan.

Graag maken wij voor u een gratis demo account aan om de Security Awareness App te kunnen testen. U krijgt gedurende een periode van twee weken de vragen via de App toegestuurd. De demo bestaat uit twintig security awareness vragen, vijf evaluatievragen en na afloop wordt een adviesrapport opgesteld.

Deze demo is gratis te verkrijgen.

 

Bron, ” Hoe uw MKB bedrijf te beveiligen tegen datalekken en hacks.’ werd oorspronkelijk geschreven door Jennifer Lonoff Schiff en gepubliceerd door CIO.